BIOGRAFIE

Net als de bio van elke Brabantse muzikant begint die van mij ook bij het plaatselijke harmonieorkest. Vanaf mijn tiende jaar ben ik begonnen met drumlessen bij Peter Kil. De ambitie om naar het Conservatorium te gaan en mijn hobby naar een hoger plan te tillen was vanaf het begin aanwezig. Juan van Emmerloot stoomde me klaar voor de audities en inmiddels komt het eindexamen al in zicht. De afgelopen vier jaren studeerde ik aan de Jazz/Pop afdeling van het Utrechts Conservatorium, en heb ik al ontzettend veel mooie muzikale ervaringen mogen delen met mijn medestudenten, en muzikanten die het station ‘hoger muzikaal onderwijs’ al lang gepasseerd zijn.

Zo speelde ik tot eind 2016 bij Eadon (soul/funk) en Duke John (rocktrio). Na mijn studieperiode in Aarhus (Denemarken) - waar ik jazz studeerde bij swing guru Anders Mogensen - verliet ik deze bands en nam ik plaats op de drumkruk bij BEAUX (indiepop) en Levi Manner (Nederlandstalige luisterpop). 

Met deze twee bands reizen we nu het land door met de POPRONDE, het grootste reizende muziekfestival van Nederland. Tijdens deze optredens, verdeeld over 10 weekenden tussen september en december, word ik gevolgd door het filmteam BLOKMAKERS dat al onze avonturen vastlegt. Deze video’s zijn te vinden op mijn YouTube kanaal “VLOGRONDE”.

Naast het spelen van shows met deze bands organiseer en presenteer ik eens in de maand Not Your Standard Session: een improvisatieconcert waarbij eigen (jazz-) composities gemixt worden met gesproken woord. Tijdens deze concertreeks heb ik het podium al met veel fijne muzikanten mogen delen, zo ook met een aantal ‘established jazz cats’ zoals Paul van der Feen, Richie Reichgelt, Jasper Blom en Morris Kliphuis. Woordenman Hugo de Haas van Dorsser (Wordbites) staat ons regelmatig bij met zijn teksten en nodigt ook collega dichters uit voor de crossover sessie.